Aktuality

Osudy klasických víťazov bývajú niekedy spletité a platí to aj o tých najčerstvejších. Belka She Free sa dosala na Slovensko z dražby írskej spoločnosti Goffs za 1000 € a 32. Jarnú cenu kobýl JSB Match Diabolo vyhrala po veľkej dráme pri svojom tohtosezónnom debude. Naopak, tmavý hnedák Gabon prešiel štyrmi aukciami v Írsku a v Anglicku a na tej piatej vo francúzskom Deauville ho za 33 000 € vydražila Ingrid Janáčková Koplíková. V 32. Veľkej jarnej cene spoločnosti K-K Metal triumfoval pri štvrtom štarte sezóny, veľmi ľahko o 4 1/4 dĺžky.

Dostihový apríl je za nami a s májom prichádzajú prvé dva ostré testy klasického ročníka - 32. Veľká jarná cena spoločnosti K-K Metal a 32. Jarná cena kobýl JSB Match Diabolo. Nádych „malého Turf-gala“ dotvárajú dve zápolenia prvej kategórie. Lukratívnym obsadením púta najmä Veľká májová cena s elitnými vytrvalcami - klasickými víťazmi Abellou a Gasparinim, nechýbajú premianti predchádzajúcich ročníkov Veľkej májovej Orry a Brilliant Star. 

Dostihovému dňu v Šuranoch prialo počasie a prejavilo sa to aj v mimoriadne početnej diváckej kulise. Na programe boli tri rovinové a tri prekážkové zápolenia a tiež úvodné kolo Slovenskej Pony ligy 2024. Najviac sa darilo hosťom z Českej republiky, ktorí triumfovali až štyri krát. Po jednom víťazstve si pripísali aj domáce farby Lokotransu Slovakia a na záver popoludnia sa z prvého triumfu v kariére tešil mladý jazdec Adam Šebesta.

Areál jazdeckého oddielu TJ Slávia v Šuranoch zažil vlani po štvorročnej odmlke dostihový comeback a najmä vďaka aktivite rodiny Cagáňovcov, mesta Šurany na čele s primátorom Marcelom Filagom a majiteľa stajne Lokotrans Slovakia Tibora Cvika v prerušenej tradícii pokračuje aj tento rok. Míting v nedeľu 28. apríla ponúkne divákom tri rovinové a tri prekážkové zápolenia a takisto aj prvé dve položky Slovenskej Pony ligy 2024.

Dva z úvodných troch testov prvej kategórie aktuálnej sezóny vyhrali kone domáceho chovu. To je skutočnosť hodná dvojitého podčiarknutia, keďže je tým najlepším dôkazom opodstatnenosti a zmysluplnosti chovu plnokrvníka aj v skromných slovenských podmienkach.

V stredu 17. apríla uhynul vo veku 15 rokov na následky mozgovej mŕtvice syn legendárneho Galilea, klasický víťaz a šampión slovenských plemenníkov zo sezóny 2020 MOVE YOUR VISION (IRE). Informoval o tom jeho dlhoročný opatrovateľ Jozef Ralbovský.

Staršie články

Partneri Závodiska