Aktuality

Druhý dostihový deň sezóny v Bratislave sa uskutoční v sobotu 20. apríla a prinesie najmä vynikajúco obsadenú 26. Veľkú aprílovú cenu Respect Slovakia. Na jej štarte sú hviezdy ako víťaz Veľkej ceny Slovenska Aigle Vaillant, či držiteľka titulu „Kôň roka 2023“ Free Folie. Na programe je spolu osem rovinových dostihov so štartom o 14:00 hod. 

Aj v sezóne 2024 prináša Závodisko, š.p. celoročný bodovaný seriál Slovenskej pony ligy. Počas ôsmich dostihových dní sa na všetkých štyroch dostihových dráhach na Slovensku uskutočnia aj zápolenia poníkov s deťmi v sedlách. Tie budú za jednotlivé umiestnenia zbierať body a po skončení sezóny bude vyhodnotené celkové poradie Slovenskej pony ligy 2024.

Úvodnému dostihovému mítingu sezóny 2024 prialo počasie a do Starého hája zavítala mimoriadne početná divácka kulisa. V dvoch najdôležitejších zápoleniach dňa obecenstvo tlieskalo úspechom reprezentantov stajne MPL Racing - stípliarovi Fort Ryanovi a trojročnej kobyle Harmony. Triumf v Cene trojročných žrebcov zasa putuje do maďarskej centrály srbskej stajne HJ Racing Team.

Päťmesačné čakanie skončilo a v sobotu 6. apríla sa vracia na starohájsky hipodróm v Petržalke opäť turfový život. Na programe je osmička zápolení - päť rovinových a tri prekážkové. Tri hlavné dostihy ponesú patronát mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Presne 31 dní ostáva do štartu dostihovej sezóny 2024 na Slovensku. Starohájsky hipodróm sa v sobotu 6. apríla opäť otvorí a privíta prvé kone, jazdcov a najmä všetkých milovníkov a priaznivcov turfu. Sezóna, počas ktorej je na programe 19 mítingov v Bratislave, v Topoľčiankach, v Šuranoch a v Senici, potrvá do 3. novembra.

Pripúšťacia sezóna sa už začala a majitelia chovných kobýl si na Slovensku môžu vybrať z ponuky šiestich plemnníkov. K už otestovanej pätici Legionar, Mascarpone, Medici, Move Your Vision a Ypsilon King pribudol tento rok novozaradený Torque Power.

Staršie články

Partneri Závodiska